Vinaora Nivo Slider

07.04.2021

Comunicat pe marginea atelierului profesional
„Evidenţa resurselor electronice: 
probleme, practici, soluţii”

 În data de 7 aprilie 2021 Biblioteca Republicană Științifică Agricolă (BRȘA) a organizat atelierul profesional “Evidenţa resurselor electronice: probleme, practici, soluţii” pe platforma online de comunicare Google Meet, care a întrunit 44 de participanți - directori ai bibliotecilor universitare, manageri funcţionali, bibliotecari din sectoarele responsabile de achiziţia şi evidenţa resurselor informaţionale.

 Atelierul a avut ca scop abordarea problemelor ce țin de evidența resurselor electronice și împărtășirea experienței BRȘA în realizarea acestui proces. Formatorul atelierului, doamna Viorica Lupu, a relatat despre importanța evidenței resurselor electronice în condițiile creșterii exponențiale a informaţiilor în format electronic și a diversității  suporturilor de fixare a acestora. Participanților le-au fost prezentate informații privind evidența documentelor electronice pe suporturi fizice, în rețea locală, pe stații autonome de lucru și disponibile la distanță, cu accent pe particularitățile specifice de evidență a fiecărei categorii de documente.

În cadrul atelierului a fost oferit suport practic în realizarea eficientă a procesului de evidenţă a resurselor electronice - materiale instructive și registre de evidență globală și individuală.

Doamna Liudmila Costin, directorul BRȘA, a menționat eficiența conlucrării bibliotecilor universitare în cadrul proiectelor, grupurilor de lucru, precum și necesitatea revigorării întrunirilor profesionale în vederea amplificării comunicării, schimbului de experienţă și a consolidării eforturilor pentru soluţionarea problemelor profesionale. Directorii bibliotecilor au salutat această inițiativă, fiind propusă elaborarea unei oferte educaționale a bibliotecilor universitare, care să acopere subiecte de interes profesional actual și să pună în dezbatere problemele specifice ale acestui tip de biblioteci.

Participanții la atelier s-au implicat activ în discuții, au menționat o serie de probleme, venind cu unele propuneri în eficientizarea procesului de evidență a resurselor electronice.

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total85494

Proiecte