Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

21.11.2018

Un parteneriat promiţător al Bibliotecii şi Catedrei Ştiinţe Socio-umane

La 16 noiembrie 2018 Biblioteca Republicană Ştiinţifică Agricolă  şi Catedra Ştiinţe Socio-umane a Facultăţii de Economie a UASM a organizat “Cafeneaua filosofică”, activitate care a conturat o perspectivă favorabilă în desfăşurarea mai multor acţiuni în comun.

“Cafeneaua filosofică” şi-a deschis uşile în sala de lectură a bibliotecii cu prilejul Zilei Mondiale a Filosofiei, având ca protagonişti profesorii Catedrei Ştiinţe Socio-umane, doamna Arina Antoci, doctor în filosofie, conferenţiar universitar, domnul Pavel Movileanu, doctor habilitat în economie, profesor universitar şi doamna Nadejda Scobioală, lector universitar. Evenimentul a întrunit studenţi de la facultăţile de Medicină Veterinară, Agronomie şi Economie.

Lecţia publică cu genericul “Filosofia în prezent: actualitate şi tradiţii”, susţinută în cadrul evenimentului de către doamna Arina Antoci, a relatat subiectul într-o prezentare amplă, oferind claritate studenţilor privind rolul şi valoarea filosofiei în viaţa noastră, în societate,  evidenţiind importanţa acesteia ca piatră de temelie pentru dezvoltarea personală a fiecărui individ.

Discursul domnului Pavel Movileanu s-a axat pe importanţa filosofiei ca ştiinţă, menirea acesteia în educaţia generaţiilor de studenţi, rolul marilor gânditori ai lumii în dezvoltarea filosofiei. Intervenţii interesante la tema filosofiei au avut şi studenţii. Cristian Olărescu, student al anului 2 la Facultatea de Economie, a reflectat asupra filosofiei în viaţa studentului, calificând-o ca un instrument important care oferă răspunsuri la întrebări pur existenţiale, general umane.

Marcând  Ziua Mondială a Filosofiei la UASM, la “Cafeneaua filosofică” au fost demonstrate videoclipurile „Lecţia de filosofie” şi „Socrate şi cele trei încercări”. Din colecţiile de filosofie ale bibliotecii au fost vernisate expoziţia tematică “Filozofia – ştiinţa pentru o mai bună înţelegere a lumii” şi expoziţia dedicată profesorilor catedrei „Cunoaşte cartea profesorului tău”.

Se doreşte ca acest eveniment să elucideze rolul filosofiei pentru fiecare student participant. Precum gândea Seneca, marele filosof al antichităţii, „Filosofia nu respinge pe nimeni: ea străluceşte pentru toţi”.

 

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total69742

Proiecte