Vinaora Nivo Slider

10.10.2018

Workshopul final în cadrul proiectului
”Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”

 Pe 8 octombrie 2018, doi reprezentanți ai bibliotecii (Viorica Lupu, director adjunct și Vera Sobețchi, șef serviciu) au participat la Biblioteca Ştiinţifică a ASEM la workshopul profesional nr. 9 „Advocacy / Marketing II: cele mai bune practici", ultimul workshop din ciclul acţiunilor de instruire pentru bibliotecarii universitari, organizat în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”.

Proiectul, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, este realizat în parteneriat între Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea ”Transilvania” din Brașov, România și 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, printre care şi Biblioteca Republicană Ştiinţifică Agricolă a UASM.

Coordonatorul proiectului la nivel național, dr. Silvia Ghinculov, director al Bibliotecii Științifice a Academiei de Studii Economice a Moldovei, a salutat participanții la workshop și a prezentat cele mai importante realizări în cadrul proiectului. Dna Ane Landoy, coordonatorul proiectului la nivel internațional, șef de departament la Biblioteca Universității din Bergen, Norvegia, a adus la cunoștința bibliotecarilor o informație foarte îmbucurătoare ce ține de obținerea accesului la baza de date Web of Science încă pentru o perioadă de șase luni.  

Cea care a dat startul workshopului propriu-zis și a condus discuțiile în cadrul întrunirii profesionale a fost dr. Angela Repanovici, profesor la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, România.

Workshopul a avut ca scop prezentarea şi evaluarea produselor create de bibliotecile participante la proiect pentru informarea / educarea culturii informaţiei utilizatorilor. Bibliotecile au prezentat diverse produse, realizate în mare parte în format video şi audio, cum ar fi tutoriale, spoturi publicitare, materiale promoţionale etc. Coordonatorii de proiect şi reprezentanţii bibliotecilor au evaluat pozitiv toate produsele prezentate, tutorialul BRŞA cu titlul “Cum să alegi o revistă potrivită pentru publicarea unui articol ştiinţific?” find menţionat cu punctaj maxim.

BRŞA apreciază participarea în cadrul proiectului drept o oportunitate de importanţă majoră pentru bibliotecile universitare în modernizarea serviciilor și diseminarea celor mai bune practici cu impact substanţial pentru utilizatorii bibliotecilor, pentru schimb de experienţă şi actualizarea competențelor profesionale ale personalului din biblioteci. 

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total86163

Proiecte