Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

08.07.2018

Întrunirea editorilor AGROVOC în Utrecht, Olanda

În perioada 24-27 iunie 2018, reprezentantul bibliotecii, Viorica Lupu, a participat la întrunirea editorilor AGROVOC, organizată de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Land Portal Foundation. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Utrecht din Olanda, având ca scop discutarea subiectelor tematice și transversale legate de gestionarea, utilizarea și dezvoltarea ulterioară a tezaurului internaţional multilingv AGROVOC, în special în contextul datelor de cercetare din agricultură, cu obiectivele de a îmbunătăți schimbul de cunoștințe, vizibilitatea și accesul la științele agricole și la conținutul cercetărilor agricole la nivel mondial.

La discuții au participat douăzeci și cinci de specialiști din diferite țări ale lumii: Italia, Franța, Germania, Portugalia, Ungaria, Danemarca, Rusia, Republica Moldova, Tailanda, India, China.

FAO a inițiat  tezaurul multilingv AGROVOC încă în anul 1980. În prezent, AGROVOC este un efort de colaborare, actualizat de FAO și de o comunitate internațională de experți și instituții care servesc drept puncte focale pentru anumite limbi sau subiecte din agricultură și din sectoarele conexe. Republica Moldova a aderat la comunitatea internaţională AGROVOC în anul 2007, efectuând traducerea şi adaptarea tezaurului agricol multilingv AGROVOC în limba română.

Începând cu iunie 2018, tezaurul internațional AGROVOC numără până la 36 000 de concepte și 670 000 de termeni în 29 de limbi, fiind utilizat pe scară largă pentru indexarea conținutului și investigarea informației agricole.

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total73838

Proiecte