Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

21.02.2017

Ziua Mondială a Apei 2017 – Apa menajeră

Stimați utilizatori!

În perioada 22-31 martie 2017 în spațiile bibliotecii vor fi vernisate două expoziții tematice de carte dedicate Zilei Mondiale a Apei:

„Apa – o resursă naturală preţioasă” (Centrul de Informare și Documentare FAO, bir. 222);

„Abordarea sustenabilă a apei menajere” (Sala de lectură nr. 2, bir. 216).

La data de 27 martie, orele 13.30 va avea loc prezentarea sintezei bibliografice (o trecere în revistă) a documentelor din cadrul expoziției.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește în fiecare an la data de 22 martie, având ca scop sensibilizarea opiniei publice asupra importanței reale a apei, care este una dintre resursele indispensabile pentru viața omenirii, precum și atragerea atenției asupra necesității de întreținere, valorificare și protejare cantitativă și calitativă a surselor de apă. Decizia instituirii Zilei Mondiale a Apei a fost luată în anul 1993 în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro.

Devenită o tradiție Ziua mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an, sub un slogan, bazat pe o tematică concretă referitoare la apă. Prima sărbătorire a Zilei Mondiale a Apei a debutat cu o tematică ce reprezenta un prim semnal de alarmă “Grija pentru resursele de apă este problema tuturor!“. Tema pentru anul 2017 este ”Apa menajeră”.

 

Achiziţii Recente

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total62704

Proiecte