Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

02.02.2017

Stimaţi utilizatori!

În perioada 1-10 februarie biblioteca vă invită să vizitaţi expoziţia cu genericul „Zonele umede – pepiniere ale lumii vii”, consacrată  Zilei Mondiale a Zonelor Umede, care este marcată la 2 februarie, zi în care a fost semnată Convenția Ramsar (tratat interguvernamental sub egida UNESCO ce are ca scop protejarea biodiversităţii şi menţinerea într-o stare de conservare favorabilă a zonelor umede ca habitat al păsărilor acvatice.

Zone umede se consideră întinderile de bălți, lacuri, terenuri mlăştinoase, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adâncime la reflux nu depășește șase metri.

Republica Moldova a ratificat Convenţia Ramsar prin Hotărârea Parlamentului nr. 504-XVI din 14 iulie 1999, devenind membru al acestei Convenţii în iunie 2000, când zona „Lacurile Prutului de Jos” (lacurile Manta şi Beleu) a fost inclusă în lista zonelor umede de importanţă internaţională. Ulterior, au mai fost declarate două zone Ramsar: Nistrul de Sus(Otaci-Holoşniţa)şi Nistrul Inferior(Copanca-Talmaza).

Expoziţia de carte şi articole dedicate acestei zile este expusă în Sala de lectură nr. 2, bir. 216. Luni, la data de 6 februarie 2017, ora 13.30 va fi prezentată sinteza bibliografică a publicaţiilor expuse în cadrul expoziţiei.

Achiziţii Recente

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total62704

Proiecte